TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Spirite încinse la ședința CSM, după intervenția lui Nagacevschi

După o pauză de o săptămînă, membrii CSM s-au întrunit astăzi în ședință.

Pe ordinea sînt 19 subiecte, printre care și cel cu privire la stabilirea procedurii de selectare a candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională.

După mai bine de jumătate de oră, examinarea subiectelor așa și nu a început, iar asta după ce membrii nu au ajuns la un consens dacă poate sau nu participa la ședință Nagacevschi.

Ministrul interimar al Justiției și-a motivat prezența la ședința de astăzi făcînd referire la demersul adresat plenului CSM privind urgentarea numirii unui nou magistrat la CC, deși acesta a boicotat numeroase ședințe de pînă acum.

„Din practică, persoanele care dețin interimatul funcției ori în demisie nu au dreptul să participe la ședințele Consiliului. Legea Guvernului, articolul 15, aliniatul 1, stipulează foarte clar. Dacă domnul Nagacevschi participă la ședință, atunci eu nu particip”, a precizat Dorel Mustață.


În replică, Nagacevschi a spus: „Stimați colegi nu manipulați. Decizia vă aparține dvs. Eu m-am conectat la ședința de astăzi, să anunț că este nevoie de selectat un judecător la CCM. Pe mine mă interesează ca Înalta Curte să fie în componență deplină și să-și întărească capacitățile.”

În cele din urmă, doar doi membri CSM au votat pentru participarea lui Nagacevschi la ședință, unul s-a abținut, iar restul au votat împotrivă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load