COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Spînu răspunde comentatorilor: ”Rog toți politicienii să nu intre în speculații”

21 oct. 09:00   Societate
6762 0

Rog toți politicienii să nu intre în speculații. Este o situație dificilă și complicată. Astfel de speculații și încercarea de a duce subiectul într-o zonă geopolitică nu ajută procesului de găsire a unei soluții pe termen lung.

Or, cred că toată lumea este de acord cu faptul că noi avem nevoie de energie electrică și dacă avem nevoie de energie electrică, trebuie să ajungă o parte de gaz și la această stație care produce acel curent electric, a declarat Andrei Spînu, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Declarațiile ministrului vin după ce fostul deputat Alexandru Slusari a scris pe pagina s-a de Facebook precum că reprezentantul Guvernului în Moldova Gaz, Oxana Cucerova, ar fi votat ca în luna octombrie, regiunea transnistreană să primească 122,87 mln m3 de gaz sau peste 72 procente din volumul necesar pentru luna respectivă, iar partea dreaptă a Nistrului va avea doar 53,83 mln m3 sau sub 60 procente din cantitatea necesară.

În cele din urmă, Spînu explică că acea stație electrică consuma 1/3 din tot gazul care ajunge în Republica Moldova, acesta fiind unul dintre motivele pentru care, probabil, a fost redirecționat un volum mai mare de gaze.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X