Criza energetică stiri: 1570
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Spînu: Noul tariful la gaz este unul aplicat corect de ANRE

27 sep. 08:00   Societate
2449 0

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că tariful la gaz aprobat de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) este „aplicat corect pentru a asigura că Moldovagaz va putea achita perioada următoare”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În PROfunzime. Potrivit vicepremierului cetățenii vor primi compensări pe perioada rece a anului ca tariful să fie mai mic, notează unimedia.

„Haideți să facem un calcul simplu - prețul de achiziție a gazului pentru luna septembrie este de 1880 de dolari, dacă îl transformăm în lei, ar semna un tarif de peste 40 de lei. Dacă am face un calcul care ar trebui să fie prețul de achiție pentru luna octombrie după schimbarea formulei, vorbim de un preț de achiție de aproximativ 1000-1050 de dolari. Dacă facem calculele vedem că ieșim tot acolo, deci este o metodologie pe care o aplică ANRE și s-a ajuns la acest tarif.

Din cifrele pe care le-am văzut este un tarif aplicat corect pentru a asigura că Moldovagaz va putea achita perioada următoare. Pentru cetățeni știți că pregătim acele compensări ca acest tarif pe perioada rece a anului să fie mai mic”, a spus Spînu.

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a cerut jurnaliștilor să afle de la ANRE de unde s-a ajuns la tariful de aproape 30 de lei la gaz. Asta după ce, Agenția a aprobat solicitarea companiei Moldovagaz și stabilit un nou preț din 1 octombrie.


La data de 23 septembrie 2022, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”. Este vorba despre un preț de 29,27 lei pentru 1 m3 de gaze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав