Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Spînu invită procurorii la Leova

13 mar. 08:15   Societate
3413 0

Șeful Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) susține că în cele 250 de milioane de lei cheltuite pentru drumul de 3,6 km de la Leova-Bumbăta au fost incluse și cheltuielile pentru construcţia punctului de trecere, a iluminării, a lucrărilor de racordare şi alte tipuri de lucrări.

Conform declarațiilor lui Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru la RLIVE TV, 100 de milioane a costat crearea de la zero drumului nou. Pentru punctul vamal s-au mai cheltuit 34 de milioane, potrivit ministrului.

„Acolo nu era punct vamal și nimeni nu spune despre asta. Lucrări pe sector de racordare a drumului către podul de pontoane, iluminare, apă. Tocmai din acest motiv. Sunt obosit să comentăm atît de multe falsuri. Aveți întrebări la Procuratura Anticorupție, vă duceți și întrebați. Procuratura Anticorupție a făcut comunicări post-factum. Ce caută Procuratura Anticorupție în noiembrie 2023, că lucrările au fost deschise în iunie 2023, inclusiv prin Comisia Situații Excepționale, unde este procurorul general, Centrul Național Anticorupție.

De ce a fost nevoie să aștepte jumătate de an? (…) Îi asigur că le dau toată mapa cu acte, ce vor, să vină și să se uite. Cum se face timpul mai mult, vom invita presa să vină și să se uite. Cu mare drag voi face public, să vină și Procuratura, să vadă ce s-a făcut acolo. Costurile sînt justificate prin toate actele și documentele”, a explicat ministrul Spînu.

Oficialul a mai precizat că are încredere în persoana responsabilă de acest proiect și nu crede că informațiile care i s-au raportat să fie diferite de cele din teren. El a mai menționat că proiectul a fost realizat în timp record, atunci cînd exista presiune din cauza valului de refugiați și criza transportului de cereale.


De asemenea. potrivit ministrului, conform acordurilor semnate cu Romînia, Bucureștiul va finanța costurile de construcție a podurilor din piatră, inclusiv cel de la Bumbăta, peste Prut și a căilor de acces spre ele pe partea romînă. Chișinău va plăti pentru ridicarea punctelor de trecere pe teritoriul Republicii Moldova și și drumurile spre ele.

2
5
0
4
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?