X 
Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 425

Spînu: ”Eu văd posibil ca R.Moldova, împreună cu Maia Sandu, să ajungă în UE”

26 ian. 09:14   Societate
3645 3

Președinta Maia Sandu ar trebui să rămînă în funcția de lider al Republicii Moldova „cel puțin 8 ani”.

Astfel a răspuns vicepremierul Andrei Spînu, întrebat ce părere are despre faptul că mai mulți oameni s-au gîndit la Sandu drept candidată la funcția de președinte al României. În cadrul unui interviu pentru Digi24, ministrul a subliniat că șefa statului ar trebui să răspundă, notează tv8.

„Cred că doamna președintă trebuie să răspundă, în primul rînd, dar ca cetățean al Republicii Moldova, îmi doresc ca doamna președintă să rămînă cel puțin 8 ani președintele Republicii Moldova, pentru că are un mandat puternic din partea cetățenilor, iar reformele pornite sînt de abia la început și pentru mine, asta e important acum”, a declarat Andrei Spînu.

Dacă vede posibilă o astfel de candidatură la Președinția României, vicepremierul spune că: „eu văd posibil ca Republica Moldova, împreună cu Maia Sandu, să ajungă în Uniunea Europeană și să transformăm țara”.

„Suntem împreună în actul de guvernare în țara noastră și asta este ce contează pentru noi, la moment”, a punctat Spînu.


Scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România a fost vehiculat în spațiul public, după ce președintele Partidului Social Democrat (PSD) din România, Marcel Ciolacu, a răspuns unei întrebări privind o eventuală susținere, împreună cu Partidul Național Liberal (PNL) din România, a liderului politic moldovean la scrutinul din 2024.

Marcel Ciolacu a declarat că este unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari, întrebat, la începutul săptămînii trecute, dacă PSD şi PNL ar susţine candidatura acesteia la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024. El a mai spus că nu avut loc o discuţie între cele două partide privind sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale.

6
1
0
0
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий