X 
Cazul Șor stiri: 599

Spectacolul ”Aveți ceva de declarat?” va reveni pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu”

19 mai. 2022,, 23:00   Societate
2714 0

La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău va avea loc mîine, 20 mai, la ora 18.00, spectacolul ”Aveți ceva de declarat?”, montat de Petru Hadîrcă după piesa “Puricele în ureche”, scrisă de comediograful francez Georges Feydeau, informează Noi.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit regizorului, este vorba de o comedie clasică, scrisă de cel mai jucat autor la ora actuală. „De data aceasta ne-am propus să punem în scenă o comedie pe situații. sînt împătimit de Caragiale, iar Georges Feydeau a fost predecesorul său. Mesajul spectacolului ne vorbește despre faptul că viața e frumoasă și fiecare clipă trebuie s-o trăim după cum ne spune buna dispoziție de dimineață. Prin această comedie am decis să lăsăm problemele sociale într-o parte și să aducem o sărbătoare pentru spectatori”, a precizat Petru Hadîrcă. Muzica spectacolului este scrisă de Valy Boghean, după versurile lui Valeriu Turea-junior, scenografie – Adrian Suruceanu, costume – Lucia Covali, regie tehnică – Petru Oistric, coregrafie – Dumitru Tanmoșan. Din distribuție fac parte actorii Petru Oistric, Ghenadie Gîlcă, Mihaela Strîmbeanu, Emil Gaju, Alexandru Pleșca, Iurie Negoiţă, Angela Ciobanu ş.a.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” își așteaptă publicul la spectacolul ”Casa” de Maxim Gorki, în regia lui Dumitru Acriș (Moscova). Potrivit regizorului Dumitru Acriș, ”Casa” de Maxim Gorki este un spectacol dur, neordinar și, în același timp, emoționant. El plasează cu temeritate în prim-plan omul și visele sale. "De fapt, ce sînt visele? Le are, cu siguranță, fiecare dintre noi. Și toți își doresc să și le vadă realizate. Dar ce urmează atunci cînd visele se destramă, cînd nu mai există nici puteri, nici dorință de a merge înainte, cînd constați că pentru orice vis trebuie să plătești un preț, uneori mult prea mare? Iar fericirea începe să se asocieze mai mult cu un „mit” – frumos, dar intangibil. Posibil ca atunci oamenii să se transforme în animale și, hămesiți și lacomi, devin capabili să-l sfîșie pe oricine, numai să-și satisfacă această foame malefică și să-și umple golul din interior", a subliniat Dumitru Acriș.

img22003744


Tot mîine, la 18.00, Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” va prezenta spectacolul ”Jubileul” de A. P. Cehov în regia lui Slava Sambriș. ”Jubileul” de A. P. Cehov este un vodevil al grandomaniei, prezentat în adevărata lui lumină ca pe un revers al sărăciei spirituale, care scoate în prim plan fricile și punctele slabe ale omului mărunt.

img22003744

  0
  0
  0
  0
  0

  Adăuga comentariu

  500

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

  Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?