X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Specialişti moldoveni au preluat practici de gestionare eficientă a apei din Slovacia

15 sep. 2019,, 14:30   Societate
2089 0

O delegaţie reprezentată de autorităţi publice şi specialişti ai structurilor de gestionare a apei din centrul ţării s-a aflat, în perioada 9-13 septembrie, într-o vizită de lucru în Slovacia.

Această deplasare s-a înscris în procesul de consolidare a capacităților operatorilor de servicii de gestionare a apelor în Regiunea Centru, prin preluarea practicilor eficiente ale colegilor slovaci, transmite MOLDPRES.

În cadrul acestei vizite, delegația din Republica Moldova a participat la întrevederi cu reprezentanții Institutului Hidrometeorologic Slovac, Departamentului apei al Ministerului Mediului al Republicii Slovace și Parteneriatului global pentru apă în Europa Centrală și de Est.

De asemenea, specialiştii din centrul ţării au vizitat Agenția Slovacă pentru Mediu, unde au luat cunoștință de practicile eficiente ale instituţiei, legate de gestionarea apei. Delegația din R. Moldova s-a întîlnit cu operatori de servicii care deservesc municipalităţile locale pentru a prelua modele de gestionare mai bună a apelor uzate. Părţile au convenit să dezvolte inițiative de colaborare şi parteneriate pentru viitoare proiecte comune.

Vizita specialiştilor moldoveni în Slovacia face parte din Proiectul „Sprijin în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Regiunea Centrală a Moldovei - o mai bună gestionare a apelor uzate pas cu pas". Acesta a fost elaborat și se implementează în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok (Slovacia) - partener lider și Primăria oraşului Strășeni, perioada de implementare fiind 1 octombrie 2018 - 31 martie 2020.


Proiectul este finanțat de Programul Oficial de Asistență pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid). Bugetul total constituie 221 390 euro, dintre care 199 251 euro - grant, 22 139 euro - cofinanțarea partenerului slovac. La finalizarea proiectului, 12 întreprinderi de profil din regiune vor beneficia de suport tehnic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав