Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

Spațiul aerian al R.Moldova rămîne închis pe toată durata stării de urgență

4 mar. 13:10   Societate
2740 0

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat astăzi că spațiul aerian al Republicii Moldova rămîne închis pe perioada stării de urgență, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile.

Instituția a precizat că este în strînsă conexiune cu operatorii aerieni, cît și cu Autoritățile Aeronautice străine.

De asemenea, AAC, împreună cu Ministerul Apărării, monitorizează constant situația și posibilitatea redeschiderii spațiului aerian cît mai curînd posibil, în acest sens o ultimă ședință a autorităților a avut loc în data de 3 martie.

Urmează a fi examinate toate aspectele prezentate de către reprezentanții instituțiilor ce au participat la ședință și ulterior se va lua o decizie în acest sens.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 5 din 3 martie a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, poate autoriza utilizarea spațiului aerian în următoarele cazuri: zboruri de repoziționare a aeronavelor civile ale operatorilor aerieni naționali și străini; zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă ale operatorilor aerieni naționali și străini; zborurile umanitare, de repatriere și de urgențe medicale; și pentru alte cazuri justificate, circumscrise stării de urgență.


Menționăm că la 24 februarie, în R.Moldova a fost instituită stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав