X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1675

Spatari: 70% din cei care s-au înregistrat pentru compensații vor fi în categoria maximă de vulnerabilitate

30 noi. 2022,, 08:31   Societate
3007 0

70% dintre familiile care s-au înregistrat pe platforma guvernamentală pentru a primi compensații vor fi în categoria maximă de vulnerabilitate, arată datele preliminare. „70% din 700 mii de gospodării care s-au înregistrat.

Sîntem foarte vulnerabili la creșterea prețurilor și lucrul acesta îl știam. Platforma a demonstrat încă o dată că marea majoritate a familiilor din Moldova nu-și vor permite să plătească facturile dacă acestea nu vor fi compensate”, a spus ministrul, la Rezoomat.

„Este un lucru pe care noi l-am intuit iarna trecută și am implementat acest sistem de compensații universale pentru toată lumea după aceleași reguli, dar eram siguri că există o anumită categorie de oameni care își pot achita facturile.

Anul acesta prin acest sistem i-am țintit mult mai bine pe cei care sînt foarte vulnerabili și care nu își pot achita facturile.

În categoria maximă de vulnerabilitate sînt familiile care după ce și-au achitat un coș minim de consum pentru produse alimentare, igienice, nu le mai ajung bani să plătească facturile la energie. E un număr mare de familii, ar fi jumătate de milion care este în această situație”, a adăugat Spatari.


Mîine, autoritățile vor anunța din ce categoria fac parte persoanele care s-au înregistrat pe platformă.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий