COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7837
Criza energetică stiri: 514

Spargerea stereotipurilor: Se întorc acasă din străinătate ca să se stabilească

17 iul. 2018,, 18:59   Societate
4136 0

Spre deosebire de stereotipurile create, mulți locuitori ai Moldovei, care au locuit împreună cu părinții lor sau au lucrat o lungă perioadă în străinătate se întorc în țara noastră, nu pentru a-şi lua rudele rămase şi ca să-și vîndă locuințele și să plece din republică pentru totdeauna, ci pentru a se stabili definitiv în Patria lor.

În plus, mulți locuitori care, pînă încă de curînd, voiau să plece din Moldova în căutarea unei vieți mai bune, și-au schimbat brusc părerea și au început să-și implementeze planurile și proiectele în țara noastră.

Acest lucru i-a atras atenția pe rețelele de socializare designerului de interior Nelly Bartaş, care a numit o astfel de situație cu întoarcerea masivă în țara a cetățenilor, practic imposibil de crezut, deoarece toată lumea este deja obișnuită cu mulțimea oamenilor, care pleacă și ne este imposibil să credem că tendința este inversă.

"Este imposibil de crezut acest lucru. Numărătoarea inversă a început. Timp de două săptămîni mi s-au adresat cîteva familii cu propunerea de a le face design-ul interior. Persoane, care s-au mutat din diferite țări în Chișinău. Copiii compatrioților noștri. Pînă acum, mi-e foarte greu să cred acest lucru", a scris Nelly Bartaş.

Potrivit acesteia, un tînăr cuplu, tineri cu vîrste cuprinsă între 30-32 de ani, care s-au căsătorit și au trăit împreună în Spania și care pînă de curînd au locuit împreună cu părinții lor în Portugalia și Canada, aveau concomitent două apartamente, au vîndut unul dintre apartamente și au cumpărat o locuință aici, iar acum locuiesc în Moldova.


O altă familie tînără: soțul de 34 de ani, care a locuit în Rusia cu părinții săi, care s-au mutat acolo şi au locuit timp de aproximativ 10 ani, iar soția sa din Rusia, s-a mutat aici acum un an, au deschis o afacere. Construiesc o casă.

Un alt exemplu: o fată de 27 de ani, a locuit în Italia cu părinți care s-au mutat acolo, timp de 20 de ani. Acolo şi-a făcut studiile. Şi-a găsit un loc de muncă aici şi s-a mutat la Chișinău. Această fată a apelat acum la proiectant pentru a construi o casă mică pentru părinții ei, care doresc să se mute din Italia în Moldova, după ce a făcut-o şi fiica lor. Un alt client are de 32 de ani, el construiește o casă în Moldova, iar înainte de aceasta a locuit în România timp de 8 ani.

"M-am obișnuit într-atît cu faptul că toată lumea numai pleacă, că am dezvoltat deja imunitate pentru acei care pleacă. Îmi făceam griji din această cauză. Acum m-am obișnuit cu mulțimea celor care pleacă... DAR SĂ SE MUTE cu traiul înapoi în ţara noastră!!!! Acest lucru face parte din categoria "nu poate fi real", a scris Nelly Bartaş.

Designerul de interior a menționat că i-a întrebat pe clienții ei noi referitor la salariile mici, numeroasele probleme din stat.

".....Numai imaginaţi-vă, dintr-un anumit motiv acest lucru nu-i deranjează deloc. O nouă generație, curajoasă, care nu se teme de nimic", a scris ea, subliniind că a rămas șocată din nou, cînd a fost sunată din nou de o persoană de 30 de ani, care voia să plece din Moldova, iar acum s-a răzgîndit, a construit o casă și cere ajutor pentru a realiza proiectului. El a spus că a decis să rămînă în Moldova, a cumpărat un teren ieftin, în rate. A luat un credit și-şi construiește casă.

"Acest lucru, ţine de capitolul - nerealului", a rezumat Nelly Bartaş.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X