Criza energetică stiri: 1584
Cutremure stiri: 276

Șpakovski: Ignorarea principiului "securității indivizibile" a dus la escaladare

29 sep. 08:45   Societate
1506 0

Ignorarea îndelungată de către principalii actori mondiali a principiului fundamental al "securității indivizibile" a dus în cele din urmă la escaladarea situației internaționale, fără precedent de dinaintea începutului celui de-al Doilea război mondial.

Despre acest lucru a declarat Alexandr Șpakovski, directorul executiv al centrului analitic "Conceptul Actual" (Belarus) în cadrul Conferinței Internaționale "Fundamentele dezvoltării durabile și viitorul sigur al Republicii Moldova".

"Sînt deosebit de îngrijorătoare sancțiunile aplicate unilateral, degradarea sistemului securității internaționale și nerespectarea tratatelor fundamentale și a platformelor internaționale care anterior erau un spațiu de dialog între principalii actori geopolitici".

Descriind situația actuală, expertul a remarcat creșterea continuă a cheltuielilor pentru înarmare și a citat ca exemplu statisticile Institutului de cercetare a problemelor lumii din Stockholm. În opinia sa, conflictul militar care are loc astăzi pe teritoriul Ucrainei este o consecință directă a crizei globale a securității.

Șpakovski a subliniat că o îngrijorare deosebită prezintă și teza privind permisibilitatea utilizării armelor nucleare, care este discutată la nivel discursiv în cercurile politice ale părților aflate în conflict.


4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав