Soții, soțiile și copiii angajaților misiunilor diplomatice ale R. Moldova vor putea fi angajați în țara de reședință

1 dec. 2022,, 15:50   Societate
2262 0

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei privind angajarea remunerată în cîmpul muncii a unor categorii de membri ai familiilor personalului misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Astfel, soții, soțiile și, în unele cazuri, copiii angajaților misiunilor diplomatice și oficiilor consulare vor putea fi angajați în statul în care au fost detașați. Acest drept se va acorda în baza cererii și doar pe durata aflării acestora în misiune. Anularea restricțiilor de angajare va contribui la perfecționarea profesională a acestora.

De menționat că în Regatul Belgiei, Republica Moldova are deschise două misiuni diplomatice: Ambasada pe dimensiunea bilaterală și Misiunea Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană. În cadrul acestora activează 14 diplomați și personal administrativ-tehnic. Totodată, în prezent, Ambasada Regatului Belgiei, cu sediul la București, este acreditată prin cumul și pentru Republica Moldova. Respectiv, partea belgiană va putea beneficia de prevederile acestui tratat cînd va avea diplomați rezidenți pe teritoriul țării noastre.

Pînă acum, Republica Moldova a încheiat acorduri similare cu mai multe state, printre care SUA, Franța, Germania, Canada, Romînia, Portugalia.

Proiectul de ratificare a Acordului a fost votat, în două lecturi, de 58 de deputați.

0
0
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?