COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6868

Soția lui Ceaus crede că înregistrarea cu fostul magistrat ucrainean e o „înscenare”

17 mai. 17:25   Societate
1260 1

Svetlana Ceaus, soția lui Nicolae Ceaus, care ar fi fost răpit la începutul lunii aprilie de la Chișinău, a venit cu o reacție după ce fostul magistrat ucrainean a postat pe un canal de Telegram un mesaj video în care dă asigurări că este sănătos și susține că nu a fost, de fapt, răpit. Femeia consideră că înregistrarea este o făcătură.

„Nu intenționez nici măcar să comentez acest material video mizerabil înscenat. Îmi cunosc soțul de 22 de ani, iar în această înregistrare nu pare să fie în apele sale. El nu vorbește într-o asemenea manieră, iar în toți acești ani nu mi-a zis niciodată Svetlana! Mă bucură însă faptul că este în viață”, a scris Svetlana Ceaus pe pagina ei de Facebook.

Cu o reacție a venit și avocatul fostului judecător, Rostislav Kraveț. În opinia acestuia, înregistrarea video în care apare clientul său ar fi fost făcută sub presiune.

„Apariția unui mesaj video de acest fel este un semn că Ceaus nu este liber. El este controlat de anumite persoane și cel mai probabil, povestea cu implicarea serviciilor speciale din Ucraina este confirmată. Este clar că își citește mesajul de pe hîrtie. Atunci cînd o persoană vorbește liber, de la sine, se bîlbîie, face mimici. Aici, Ceaus stă drept și doar citește un text”, a declarat ostislav Kraveț pentru portalul ucrainean strana.ua.

După apariția, în această dimineață, a mesajului video transmis de ex-judecătorul din Ucraina, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că s-a autosesizat. PCCOCS menționează că imaginile sînt în proces de verificare.


Nicolae Ceaus a dispărut la începutul lunii aprilie. Stabilit de cîțiva ani la Chișinău, acesta ar fi fost luat de oameni necunoscuți din centrul Capitalei. Pe acest caz, oamenii legii au pornit o anchetă și chiar au reținut două persoane care ar fi implicate în dispariția fostului magistrat din Ucraina. Cazul este investigat și de o comisie specială parlamentară.

Ceaus a fugit în anul 2016 de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽