Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Sondajul Bugetului Deschis, instrument unic în lume. Unde va fi prezentat

2 iun. 15:40   Societate
2260 0

Luni, 3 iunie 2024, la Ministerul Finanțelor va fi organizat evenimentul de prezentare a Sondajului Bugetului Deschis 2023 (Open Budget Survey 2023 (OBS)), în parteneriat cu Centrul Analitic Independent Expert-Grup.

Scopul evenimentului este de a prezenta Sondajul Bugetului Deschis - unicul instrument de cercetare din lume independent, comparativ și bazat pe fapte, notează Noi.md.

Sistemul utilizează criterii internațional acceptate pentru a evalua accesul publicului la informații privind bugetul național, oportunitățile oficiale ale publicului de a participa la procesul bugetar național și rolul instituțiilor de supraveghere bugetară – precum Legislativul și instituția supremă de audit – în cadrul procesului bugetar.

În cadrul evenimentului, se vor aduce în discuție și recomandările reflectate în cadrul analizei care au scopul a spori nivelul de participare a cetățenilor, de a îmbunătăți transparența procesului bugetar în Republica Moldova și de a îmbunătăți capacitatea de supravegherea a bugetului.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?