COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 517

Sondaj: Sandu trebuia să meargă în Rusia pentru a negocia

30 oct. 2021,, 09:47   Societate
5680 4

În prezent, în Republica Moldova este declarată stare de urgență din cauza situației actuale din sectorul energetic. Aceasta va fi valabilă pînă la 20 noiembrie. Cetăţenii cred că, pentru ca ţara să depășească cît mai repede criza gazelor, şefa statului trebuia să meargă în Rusia pentru a negocia. Acestea sînt datele unui sondaj realizat de portalul Noi.md, la care au participat peste 2 400 de persoane.

Cititorii au fost invitați să răspundă la următoarea întrebare: Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?

Astfel, 82,8% din participanți la sondaj consideră că Președinta țării, Maia Sandu, trebuia să meargă în Rusia să negocieze livrările de gaze naturale în Moldova.

În opinia a 3,3% din respondenți, negocierile trebuiau susținute la nivelul Gazprom-Moldovagaz.
Problemele cu gaze în țara noastră se datorează creșterii bruște a prețurilor combustibilului, precum și dificultăților în negocierea unui nou contract pe termen lung cu Gazprom pentru furnizarea de gaze.

Pe 25 octombrie, Moldova, pentru prima dată în 30 de ani de independență, a achiziționat gaze naturale de la un furnizor alternativ și nu de la Rusia.
Ieri a devenit cunoscut faptul că Moldova și Gazprom au convenit asupra unui nou contract de furnizare a gazelor. Noul contract a fost semnat pe cinci ani, după o formulă de calculare a prețului propusă de Chișinău, cu începerea livrărilor de la 1 noiembrie.


Rezultatele altor sondaje realizate de portalul Noi.md le găsiți aici.

3

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X