Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 913

Sondaj: Aproape 39% din cetățeni spun că nu se vor vaccina

22 feb. 2021,, 16:05   Societate
1276

Aproape 39% din participanții la Barometrul Opiniei Publice au declarat că nu s-ar vaccina, cu siguranță, împotriva noului coronavirus.

Alți 19,4% din respondenți au spus că mai degrabă nu se vor vaccina. 11,5% din intervievați sînt siguri că se vor vaccina, iar 18,4% au răspuns că mai degrabă se vor vaccina. 11,9% din participanții la sondaj nu știu dacă se vor vaccina, fie nu au răspuns. Datele cercetării au fost prezentate astăzi, 22 februarie, de către Institutul de Politici Publice, transmite știri.md.

Din persoanele chestionate, 7,5% din respondenți au declarat că au fost confirmați prin test cu COVID-19, iar aproape 11% au răspuns că cineva din membrii familiei lor au fost bolnavi. Întrebați despre forma bolii pe care a suferit-o, fiecare al patrulea respondent a declarat că practic nu a avut simptome. Mai mult de jumătate – 53% – au spus că a fost o formă ușoară, iar aproape 20% din intervievați au spus că au suportat o formă grea.

Peste 81% din intervievați au răspuns că nu au fost confirmați cu COVID-19, nici ei personal, nici cineva din familie.

Cercetarea a fost realizată, în perioada 28 ianuarie-14 februarie, pe un eșantion de 1.108 persoane. Datele au fost colectate, prin realizarea interviurilor față în față. Marja de eroare este de +/-3%.


Reamintim că, potrivit unui sondaj realizat anterior de Noi.md, majoritatea cetățenilor sînt pentru ca vaccinarea să fie realizată doar la dorință. Totodată, internauții sînt de părere că Moldova poate decide și singură ce tip de vaccin să administreze populației.

De menționat că anterior, Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a furniza Moldovei 100.000 de doze de vaccin anti-COVID Sputnik V, iar restul dozelor necesare pentru țară timp de 4-6 luni în cazul în care vaccinul ar fi fost înregistrat. Potrivit acestuia, la 20 ianuarie, Fondul Rus de Investiții Directe a furnizat părții moldovenești întregul pachet de materiale pentru înregistrarea rapidă a Sputnik V.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав