X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Soluții pentru rezolvarea problemelor animalelor fără stăpîn

19 iul. 2018,, 15:40   Societate
2177 0

Problema animalelor fără stăpîn din Chișinău poate fi rezolvată prin demararea procesului de sterilizare a animalelor de companie, pentru reducerea înmulțirii acestora, dar și elaborînd un registru de evidență al animalelor de companie și a celor fără stăpîn.

Datorită acestui fapt le va putea monitoriza permanent și a putea elabora soluții raportate la respectivele date, susține șeful Secției amenajare și salubrizare Direcției Generale Locativ-Comunala și Amenajare, Vasile Efros.

Funcționarul susține că e necesară și aprobarea unei noi Decizii privind gestionarea animalelor de companie și celor fără adăpost, or, ultima aprobată de CMC în acest sens datează din 2001.

Potrivit lui Vasile Efros, în bugetul pentru anul 2018 au fost prevăzute resurse financiare pentru amenajarea unor spații pentru plimbarea cîinilor în mai multe zone ale capitalei, însă s-a considerat că nu e momentul oportun pentru amenajarea unor astfel de spații pînă nu există un Regulament clar.

Astfel, peste un milion de lei au fost redirecționați pentru dotarea unui centru de sterilizare. Tot acolo vor fi amenajate voliere pentru adăpostirea temporară a animalelor sterilizate, iar celelalte animale fără stăpîn, agresive, vor sta o perioadă mai lungă pe teritoriul locației, scrie sursa citată.


Problemele animalelor fără adăpost în mediul urban au fost discutate astăzi, 18 iulie, în cadrul unei mese rotunde, organizată la inițiativa Fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав