X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Problema ecologică de la Strășeni a atins cote alarmante (VIDEO)

10 noi. 2019,, 14:30   Societate
8568 0

Catastrofa de la Strășeni nu este un subiect nou pentru ecologiști. Problema o reprezintă apele reziduale care se scurg în mediul ambiant.

Problema ecologică a atins cote alarmante din cauză că tronsonul de evacuare a apelor reziduale este complet nefuncțional, iar reziduurile sînt deversate direct pe cîmpuri, ceva concret, cu excepția "activității de hîrtie", autoritățile nu întreprind.

,,În contextul situației grave din municipiul Chișinău unde impuritățile sînt aruncate în rîul Bîc, am dori să menționăm că aceeași situație este și la Strășeni și la Anenii Noi , la fel și la Soroca - unde impuritățile sînt aruncate în rîul Nistru. De mai multe ori am scris plîngeri, scrisori, atît la Minister cît și la Primărie, și nu doar, însă nu avem încă nici o schimbare. La Strășeni impuritățile sînt aruncate în rîul Bîc, apoi ajung în lacul de acumulare Ghidighici. Această problemă la fel este prioritară. Această problemă este primordială pe siteul Primăriei Strășeni, precum și reabilitatea acestei infrastructuri, pe 2 februarie 2018 ”, a declarat președintele Ecodava, Igor Sîrbu.

Președintele Ecodava spune că potrivit informațiilor de pe siteul Primăriei Strășeni, au fost alocate 16,5 milioane de euro pentru construirea unei aducțiuni Chișinău-Strășeni-Călărași.

,,La ziua de azi proiectul nu a fost elaborat. La întîlnirea cu primarul Valentina Casian, mi-a spus că încă se așteaptă alocări de bani. De ce oare aceste proiecte se întind așa mult timp? Ce trebuie de făcut ca autoritățile publice să rezolve această problemă?”, se întreabă Sergiu Sîrbu spunînd că ecologia nu poate aștepta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий