Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Șoferul care a lovit mortal un copil în zona Aeroportului și-a aflat pedeapsa

25 mai. 14:14   Societate
2839 0

Șoferul care a tamponat un băiat de zece ani în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni din aproierea Aeroportului Chișinău, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare.

Decizia a fost pronunțată astăzi, 25 mai 2023, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„Astfel, potrivit sentinței, inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoanestabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani, cu executare în penitenciar de tip deschis.

În temeiul art.90/1 din Codul penal, instanța a dispus că inculpatul va executa pedeapsa cu închisoare pe un termen de 1 an și 6 luni în penitenciar de tip deschis, iar executarea restului pedepsei aplicate cu închisoarea de 1 an și 6 luni se suspendă parțial pe o perioadă de probațiune de patru ani, dacă în această perioadă inculpatul nu va săvîrși o nouă infracțiune și prin respectarea condițiilor probațiunii, va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat.

În privința inculpatului, a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara.


Permisul de conducere pe numele inculpatului se va transmite Agenției Servicii Publice, pentru anularea acestuia, odată cu devenirea definitivă a sentinței.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul părții civile, a sumei de 600 000 lei cu titlu de prejudiciului moral cauzat prin infracțiune.

Procurorii consideră pedeapsa prea blîndă și vor contesta sentința cu apel.

Reamintim că, potrivit învinuirii înaintate de către procurori, la 23 decembrie 2022, inculpatul, conducînd automobilul din direcția străzii Aeroportului, în direcția străzii Bacioii Noi, municipiul Chișinău, ignorînd mai multe prevederi ale Regulamentului de Circulaţie Rutier, deplasîndu-se cu o viteză de 85 km/h, pe marcajul trecerii pentru pietoni, cu partea din față a automobilului, a tamponat pietonul minor, care traversa strada de la stînga spre dreapta, relativ deplasării mijlocului de transport. Drept rezultat, victima a decedat la spital.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău”, se arată în comunicatul emis de PG.

0
0
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?