COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Șoferii moldoveni care vor scăpa de amendă chiar dacă conduc fără permis auto

Șoferii moldoveni care vor scăpa de amendă chiar dacă conduc fără permis auto

Guvernul ar urma să modifice legea ce ar presupune nesancționarea șoferilor care nu au permisul de conducere atunci cînd conduc.

Astfel, de obligativitatea de a prezenta acest document vor scăpa doar șoferii care dețin și conduc autoturismul propriu și se află în traficul național.

Măsura deocamdată este aplicată doar acestor șoferi din cauza posibilităților limitate a agenților de circulație de a verifica dacă cineva are sau nu dreptul de a conduce, sau dacă cineva se află în tranziție prin Republica Moldova.

Legislația Moldovei permitea apariția acestor „scutiri”, din cauza că datele în prezent despre cetățeni circulă mai ușor între instituții pe principiul „ghișeului unic”. Numai că măsura referitoare la permisul de conducere nu putea fi implementată din cauza că în Codul Contravențional este stipulat expres sancțiuni către șoferii care nu au asupra lor permisul de conducere.


Deocamdată măsura se referă doar la șoferii care dețin permis de conducere și au în proprietate automobilul pe care îl conduc în momentul cînd sînt opriți de poliție.

„Excluderea răspunderii doar pentru această categorie de conducători auto este determinată de posibilitățile limitate din punct de vedere tehnic a agenților de circulație de a verifica dispunerea de dreptul de a conducere a unei persoane care se află la volanul unui automobil al cărei posesor nu este, sau se află în trafic internațional”, se menționează în prevedere.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load