TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șoferii își echipează mașinile pentru sezonul rece. Cît plătesc (VIDEO)

Șoferii își echipează mașinile pentru sezonul rece. Cît plătesc (VIDEO)

Pentru ca ninsoarea să nu-i ia pe nepregătite, șoferii au început să facă coadă la vulcanizările din capitală. Spun că au învățat lecția de anul trecut și nu vor să o mai repete, cînd au fost nevoiți să stea ore în șir în rînd.

Și angajaţii de la service susțin că, în ultimele zile, numărul solicitărilor a crescut de cîteva ori.

În timp ce unii șoferi au preferat să evite cozile imense, care vor apărea o dată cu primii fulgi, alții au spus că nu se grăbesc.


Prețurile pentru acest serviciu variază între 200 și 400 de lei, însă cei care care își doresc anvelope noi, trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 1000 de lei pentru una.„Costă binișor, vreo 12 mii de lei. Nu-i prea scump? Da, dar ce să facem? Siguranța e mai importantă? Da, nici nu se discută”

Totuși, cei care se bucură din plin de acest sezon sînt mecanicii auto. Numărul clienților a început să crească.

Potrivit regulamentului rutier, anvelopele de iarnă se schimbă în funcție de condițiile meteo în perioada rece. Mai exact, atunci cînd carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Amenda pentru cei care vor circula pe timp de iarnă cu pneuri de vară este între 600 şi 1000 de lei. Pe lîngă cauciucurile de vreme rea, şoferii trebuie să țină cont și de alte echipamente. Astfel, atunci cînd pornesc la drum, aceștia trebuie să aibă în automobil o lanterna, antigelul, lichidul de parbriz și chiar nisip, atunci cînd pornesc la drum mai lung.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load