COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Șoferii de microbuze din capitală se tem că vor rămîne fără lucru

24 iul. 10:15   Societate
1713 1

Microbuzele de rută ar urma să dispară de pe străzile din capitală, pînă în luna septembrie 2022. Cel puțin asta prevăd noile standarde de calitate în transpotul public aprobate ieri de către Consiliul Municipal Chișinău. Autorul proiectului afirmă că noile standarde au scopul de a oferi călătorii confortabile chișinăuienilor.

Între timp, decizia îi nemulțumește pe șoferii de maxi-taxi care spun că decizia este în detrimentul unor locuitori ai capitalei, deoarece unele cartiere nu sînt acoperite de transportul municipal, iar odată cu scoaterea microbuzelor de rută, pasagerii vor circula cu dificultate.

Șoferii microbuzelor de rută sînt nemulțumiți de această decizie și spun că unele cartiere nu sînt acoperite de troleibuze și microbuze, iar autoritățile municipale nu vor reuși să gestioneze fluxul de pasageri.

În schimb, unii călători au spus că inițiativa este binevenită.

Acest lucru ar urma să se întîmple, cel tîrziu, la 1 septembrie 2022. Data limită a fost stabilită printr-un amendament, deoarece în documentul inițial era prevăzut sfîrșitul acestui an. Potrivit autorului acestui proiect de decizie, standardele de calitate în transportul public municipal sînt prioritare, iar autoritățile din Chișinău își propun ca pasagerii să aibă parte de călătorii mai confortabile decît în prezent.


În gestiunea Regiei Transport Electric din capitală sînt 392 de troleibuze de rută, iar 319 dintre acestea se încadrează în standardul de calitate votat joi, 22 iulie.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽