TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șoferii de ambulanțe, nemulțumiți de salarii. Reacția autorităților

După ce astăzi în spațiul public a apărut informația că zeci de șoferi de pe ambulanțe vor protesta în fața CNAMUP, iar cei care vor solicita ambulanța la ei acasă riscă să nu fie ajutați, instituția a venit cu un comunicat, prin care neagă informația.

Potrivit reprezentanților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), ambulanțele activează în regim obișnuit. La discuții au venit șoferii, care au zi liberă, informează deschide.md.

Cei care astăzi sînt în tură, își îndeplinesc obligațiunile de serviciu conform cerințelor și normelor în vigoare. Toți cetățenii vor beneficia de asistență medicală urgentă la etapa de prespital.Obiecția de bază a șoferilor constă în schimbările parvenite în domeniul salarizării, începînd cu 1 octombrie 2019, ei sînt nemulțumiți de majorarea acordată.

CNAMUP menționează că, majorarea salariului a fost efectuată în conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr. 433 din 11.09.2019 pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.837/2016.

Instituția informează că, vineri, 15 noiembrie, este planificată o ședință de lucru cu șoferii ambulanțelor. Scopul acesteia este explicația repetată a legislației actuale cu privire la salarizarea angajaților.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load