Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

Șoferi, reduceți viteza și acordați prioritate legală pietonilor

23 sep. 14:00   Societate
1195 0

De la începutul anului curent, pe teritoriul țării s-au produs 257 de accidente pe trecerile de pietoni, în consecință 6 persoane și-au pierdut viața, iar altele 265 au primit diferite traumatisme.

Pentru a preveni eventualele tragedii și a-i disciplina pe șoferi, polițiștii desfășoară zilnic acțiuni, informînd participanții la trafic despre pericolul la care se expun atunci cînd nu respectă regulile de circulație.

Nu uitați:

Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități.

Acordați prioritate pietonilor angajați în traversare.


Nu staționați în zona trecerii de pietoni ca să nu blocați vizibilitatea celorlalți șoferi!

De asemenea, recomandăm pietonilor să evite să pună conducătorii de autovehicule în situația de a frîna brusc pentru a le acorda prioritate.

Pentru participanții la trafic care neglijează aceste reguli obligatorii, legislația prevede sancțiuni de la 900 pînă la 1500 de lei și aplicarea a 4 puncte de pe penalizare pentru șoferii care nu acordă prioritate pietonilor, și de la 300 pînă la 450 de lei pentru pietonii care traversează strada în locuri interzise.

O clipă de neatenție poate avea consecințe fatale indiferent de statutul pe care îl ai în trafic! Șoferi, acordați prioritate pietonilor! Pietoni, traversați regulamentar!


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав