Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

Șoferi moldoveni, forțați să dea mită unor polițiști din România - cum mergea schema

30 noi. 2023,, 13:45   Societate
2593 0

Mai mulți polițiști din Vaslui sînt suspectați de procurorii anticorupție că mai multe luni au pus doi șoferi să meargă încet, cu mașinile, în fața altor conducători auto, ca să-i forțeze pe aceștia din urmă să treacă peste linia continuă.

Tot polițiștii îi opreau pe cei care depășeau neregulamentar și, ca să nu le ia permisul, le cereau mită pînă la 1.500 de lei românești. După audieri, nouă dintre indivizii implicați au fost reținuți miercuri-dimineață, iar unul a fost plasat sub control judiciar.

Polițiștii care au gîndit scenariul lucrau în Huși. De anchetă sînt vizați opt polițiști, dar din rețea mai faceau parte un agent de la frontieră și alți doi bărbați. Potrivit unor surse, aceștia din urmă erau puși să circule cu viteză redusă pe șosele unde benzile sînt separate cu linie continuă și este interzisă depășirea, notează Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Îi forțau, în acest fel, pe cei care veneau din spatele lor să conducă lent - pentru ca, într-un final, aceștia să-și piardă răbdarea și să iasă la depășireă. Agenții pîndeau acest moment și îi opreau imediat pe șoferii care depășeau linia continuă, după care le cereau mită, ca să nu le ia permisul și să nu ii amendeze. Suma era între 100 și 1 500 de lei românești.

Principala zonă în care ar fi actionat suspecții era drumul dintre orașul Huși și vama Albița. Printre șoferii pe care polițistii i-au oprit și le-ar fi cerut mita au fost atît cetațeni români, dar și ai Republicii Moldova.


Cercetările pe acest caz sînt în curs de desfășurare.

9
3
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?