TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Socialiștii vor insista pe deschiderea de puncte farmaceutice în fiecare sat din țară

Socialiștii vor insista pe deschiderea de puncte farmaceutice în fiecare sat din țară

Partidul Socialiştilor își propune o serie de sarcini sociale care vor fi realizate în viitorul apropiat.

Astfel, PSRM intenționează să dezvolte un mecanism de restabilire a echităţii în calculul pensiilor pentru persoanele pensionate înainte de 1999 și să facă ordine în procesul de determinare a gradului de invaliditate și termenele de examinare a cererilor. Este declaraţia vicepreședintelui Comisiei parlamentare permanente pentru protecție socială, asistență medicală și familie, deputatul formațiunii Vladimir Odnostalko, transmite Noi.md cu referire la aif.md.


Socialiștii sînt, de asemenea, preocupați de asigurarea localităţilor ţării cu farmacii. Dacă, în această privinţă, la Chişinău nu există dificultăţi, acelaşi lucru nu se poate spune despre sate, „unde agenții economici nu doresc să meargă” din cauza lipsei populației și a capacităţii de cumpărare scăzute.

- În prezent, elaborăm un mecanism pentru deschiderea de puncte farmaceutice în fiecare localitate. Acestea vor oferi medicamente vitale și compensate, în funcție de zona în care va fi localizat fiecare punct. De exemplu, satul Văsileni, raionul Rîşcani. Aici există un anumit număr de persoane care primesc medicamente compensate. La această farmacie trebuie să fie necesare aceste medicamente. Acest lucru este extrem de important pentru țara noastră. Una dintre prioritățile PSRM este creșterea speranței de viață a cetățenilor”, a spus Odnostalko.

În același timp, socialiștii intenționează să acorde atenție nu numai asigurării cu medicamente, ci și calității acestora, pentru care doresc să introducă un sistem de trasabilitate a medicamentelor. Facțiunea PSRM intenționează, de asemenea, să insiste asupra adoptării Legii privind activitățile psihologice în lectura finală, să promoveze crearea unei agenții speciale care să se ocupe de combaterea dependenței de droguri în țara noastră, precum și să îmbunătățească legislația în vederea limitării consumului de produse din tutun în rîndul tinerilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load