Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Soarta fostei clădiri „ASITO” și a „Casei Modei” va fi decisă astăzi de magistrații Judecătoriei Ciocana

15 apr. 2021,, 10:56   Societate
2434

Astăzi are loc ședința de judecată în care se va decide soarta celor două imobile pe care vrea să și le atribuie controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon.

Ședința este planificată pentru ora 14.00, la oficiul Judecătoriei Ciocana. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfînt 182 și fosta clădire ASITO de pe strada Bănulescu Bodoni 57/1, transmite NOI.md cu referire deschide.md.

Magistratul Constantin Damaschin va examina contestația depusă de Platon, față de decizia Procurorului General care săptămîna trecută a anulat cele 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS.

Potrivit lui Stoianoglo, soluțiile subalternilor săi de la PCCOCS care au recunoscut cele două imobile drept corpuri delicte și le-au sechestrat în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, au avut la bază interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale și au intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate.

În funcție de decizia instanței, agenții economici care închiriază spații în cele două clădiri, vor ști cui să achite plățile lunare pentru chirie.


Or, Platon le-a trimis somații, acum o lună de zile, în care îi obliga pe colocatari să achite plata pentru chirie în contul său sau al companiilor sale.

Avocatul actualului proprietar al clădirilor se declară încrezător că dacă nu vor reuși să-și cîștige dreptatea în instanțele din R. Moldova atunci CEDO le va da dreptate, cu siguranță. Ședința va avea loc la ora 14.00, la oficiul Judecătoriei Ciocana.

Amintim că, săptămîna trecută, Procuratura Generală anunța că, Alexandr Stoianoglo, a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile din centrul Capitalei au fost recunoscute ca și corpuri delicte și sechestrate în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав