COVID-19 în MOLDOVA

SMS de la Guvernul R.Moldova: Oamenii, îndemnați să fie precauți (FOTO)

SMS de la Guvernul R.Moldova: Oamenii, îndemnați să fie precauți (FOTO)

Un mesaj trimis de Guvern pe telefoanele mobile avertizează cetățenii Republicii Moldova despre simptomele care ar putea însoți noul Coronavirus și acțiunile pe care trebuie să le întreprindă.

„Aveți grija de sănătate. Sunați imediat medicul de familie dacă aveți febră sau tuse. Dacă v-ați întors din zone cu Coronavirus și vă simțiți rău, sunați 112”, se menționează într-un mesaj transmis pe telefoanele mobile, semnat de Guvern, scrie Noi.md cu referire la unimedia.info.

Potrivit ultimelor informații prezentate de Poliția de Frontieră, în ultimele 24 de ore pe teritoriul Republicii Moldova nu au fost identificate persoane cu simptome asociate Coronavirusului de tip nou. Conform datelor prezentate, din Italia au sosit 436 persoane cu rutele directe din Turin, Milano, Roma.


Polițiștii de frontieră anunță că la punctele de trecere a frontierei persoanele sînt verificate minuțios, li se efectuează screening-ul cu termometrele digitale și sînt informate despre măsurile de precauție și recomandările OMS privind prevenirea infectării cu Coronavirus de tip nou. La fel, călătorii, reveniți din țările în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu Coronavirus de tip nou completează fișele de anchetă epidemiologică, în care sînt prezentate datele personale, pentru a fi monitorizați de medicul de familie la domiciliu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load