Situație alarmantă! Cîțiva copii ai străzii locuiesc într-un depozit de deșeuri (FOTO/VIDEO)

Situație alarmantă! Cîțiva copii ai străzii locuiesc într-un depozit de deșeuri (FOTO/VIDEO)

Imagine dezolantă în centrul capitalei, chiar pe bulevardul Ștefan Cel Mare, unde mai mulți copii ai străzii au fost găsiți într-un depozit de deșeuri menajere, notează Noi.md.


Cazul a fost semnalat  de președintele Asociației „S.O.S. Minor”, Eugen Balțat. Potrivit lui, adolescenții rămași fără îngrijire părintească, și-au improvizat un loc de trai în depozitul situația pe bd. Ștefan cel Mare 6, în spatele hotelului „Național”. Deocamdată niciuna dintre autoritățile competente ale statului nu a întreprins măsuri în acest caz. Activistul civic a cerut Ministerului Educației și celui al Sănătății să intervină, pentru a ajuta acești copii.


„Chiar în inima Chișinăului, organizația noastră de voluntari i-a găsit pe acești copii într-un loc pentru deșeuri. Haideți să facem ceva pentru acești copii, care sînt tot mai mulți și mai mulți. E nevoie de o intervenție sistematică și eficientă din partea tuturor, pentru a preveni transformarea acestor copii în narcomani, prostituate, hoți și  huligani”, a relatat Eugeniu Balțat.


Activistul civic susține că autoritățile trebuie să aibă o abordarea sistemică în soluționarea acestei probleme. El a invocat exemplul statelor vecine Ucraina și România, unde, spre deosebire de Republica Moldova, există centre specializate pentru adăpostirea copiilor străzii.


„S.O.S. Minor vine cu propunerea de a fi înființat un centrul municipal destinat copiilor cu cerințe educaționale speciale, adică pentru copiii cu comportament deviant. Poliția nu are nicio atribuție în a lucra cu acești copii, și nu are nici competențele necesare , a punctat Balțat.


                              Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load