AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Situația privind nava Delfi, scufundată sub pavilionul Moldovei, a fost declarată de urgență

27 iul. 2020,, 14:10   Societate
2622 0

Autoritățile regiunii Odesa a Ucrainei au recunoscut drept stare de urgență situația privind tancherul scufundat "Delfi", care naviga sub pavilion moldovenesc.

Despre acest lucru a fost anunțat guvernatorul regiunii, Maxim Kuțîi.

După cum scrie vesti.ru, în toamna anului trecut petrolierul Delphi, care se afla sub pavilionul R. Moldova, în timpul unei furtuni o naufragiat în regiunea Odesa. Agenția maritimă a Moldovei a declarat că tancherul a folosit drapelul Republicii ilegal.
Ministerul Infrastructurii din Ucraina a declarat recent că proprietarul tancherului "Delphi", încearcă pentru ultima dată să ridice nava și să o instaleze pe o platformă dreaptă.

Aceasta nu este prima încercare de a ridica nava. Situația a fost declarată de urgență, iar după aprobarea acesteia de către Comisia de experți a serviciului de Stat pentru Situații de urgență al Ucrainei, procesul de lichidare a tancherului va trece exclusiv la stat. Iar proprietarul va rambursa costul lucrărilor și prejudiciul cauzat. În paralel, Inspecția de Stat a inițiat recalcularea prejudiciului cauzat ecologiei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав