X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Situația epidemiologică - stabilă, în ciuda spitalelor aproape pline spune Nemerenco

19 feb. 21:38   Societate
2111 0

Situația epidemiologică în Republica Moldova este stabilă, în ciuda faptului că multe dintre spitale sînt practic pline. Asigurarea vine din partea ministrei Sănătății, Ala Nemerenco.

Invitată în ediția de luni, 18 februarie, a emisiunii „Новая неделя ” de la TV8, ministra a explicat că în instituțiile medicale cu profil pediatric, sînt puține locuri în saloane, inclusiv din cauza faptului că părinții insistă pe ideea spitalizării, pentru mai multă siguranță.

Ala Nemerenco susține că incidența bolilor respiratorii acute a scăzut în cea de-a șasea săptămînă a anului. Față de săptămîna trecută, săptămîna aceasta sînt cu 30% mai puține cazuri de îmbolnăvire.

Mai mult, s-a înregistrat și o scădere a cazurilor de COVID-19. Și cazurile de gripă sînt mai puține.

Cu toate acestea, spitalele nu duc lipsă de pacienți. Ministra Sănătății are o explicație.


„Spitalele sînt și ele interesate de spitalizări. Ele primesc bani în funcție de ocuparea și contractarea tuturor cazurilor. În plus, părinții pot insista asupra spitalizării pentru că se simt mai în siguranță atunci cînd copilul este sub supraveghere medicală, mai ales dacă copilul are febră”, a spus Nemerenco.

Anterior, șeful adjunct al Direcției de Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, a declarat că spitalele capitalei sînt supraaglomerate din cauza internărilor cu pneumonie și diverse traumatisme la copii.

0
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?