X 
Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 913

SIS va închide 2 site-uri care distribuie știri false despre coronavirus

16 apr. 2020,, 10:47   Societate
2791

Două siteuri urmează a fi blocate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) pentru postarea și distribuirea unor informații false despre pandemia de coronavirus.

În acest sens, directorul SIS, Alexandr Esaulenco, a emis ieri un ordin ce prevede blocarea celor două surse de informare, transmite știri.md.

Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informaţiei pentru luarea deciziilor ce se impun.

Astfel, urmează a fi sistate portalurile: news-romania24h.xyz şi caramida.news.blog.

„Amintim că, în conformitate cu Dispoziția nr.3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației, bazată pe lista de surse făcută publică de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, au obligaţia de a bloca imediat sursele online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID19”, se menționează în comunicat.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав