COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SIS și Poliția de Frontieră au încheiat un acord de cooperare

SIS și Poliția de Frontieră au încheiat un acord de cooperare

Astăzi, 29 mai, Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au încheiat un nou acord de cooperare interinstituțională. Documentul a fost semnat de către conducătorii instituțiilor, Alexandr Esaulenco și Corneliu Groza.

Prin semnarea acestui document, părțile au decis conjugarea eforturilor în direcţia consolidării şi dezvoltării unor mecanisme de interacțiune eficientă, racordate la realităţile actuale şi factorii de risc existenţi. De asemenea, semnarea acordului va contribui la dezvoltarea capacităților de identificare şi preîntîmpinare a materializării fenomenelor cu potenţial de subminare a segmentului strategic în domeniul securității frontierei de stat.

Alexandr Esaulenco, director al SIS, a reiterat importanța parteneriatelor în realizarea unui sistem fiabil și eficient în vederea anticipării corecte și timpurii a provocărilor de securitate.


,,Voi pleda în continuare pe cooperare pragmatică cu instituțiile statului pentru că misiunile noastre sînt complementare, iar schimbul de informații reprezintă elemente-cheie în cadrul garantării unui climat favorabil de securitate națională și regională” a menționat directorul SIS.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load