X 
Coronavirus stiri: 8211
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

SIS invită absolvenții la studii universitare de masterat în securitate

28 iun. 20:00   Societate
1429

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) anunță despre oportunitatea înscrierii la studii universitare de masterat în securitate.

În acest sens, Serviciul de Informații și Securitate se adresează absolvenților ciclului de licență, precum și specialiștilor care activează în cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul securității, ordinii publice, apărării și administrației publice centrale și locale să opteze pentru studii universitare de masterat în securitate, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Programul de master „Studii de Securitate Națională” este desfășurat, pentru al doilea an consecutiv, de către Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” al SIS în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative.

Scopul cursului constă în formarea unor cadre calificate, capabile să identifice și să evalueze în mod adecvat impactul riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților la adresa securității statului, precum și să contribuie la eficientizarea sistemului de securitate națională. În același timp, unul dintre principalele obiective ale Programului rezidă în instituirea unui nucleu de cercetare pe acest palier, pentru a stimula activitatea științifică și a dezvolta mecanismul de promovare a culturii de securitate în societate.

Programul de master „Studii de Securitate Națională” este unul de profesionalizare, cu 120 de credite.


Planul de învățămînt al acestuia conține discipline precum: Managementul sistemului național de securitate; Securitatea națională a Republicii Moldova; Dimensiunea geopolitică și geostrategică a securității; Autorități de informații și securitate în societatea contemporană; Evaluarea securității naționale etc.

La încheierea ciclului de studii, absolvenții vor dispune de o gamă largă de opțiuni pentru angajare, fie în cadrul instituțiilor publice sau private cu atribuții în domeniul securității. Beneficiarii vor avea posibilitatea de a activa în calitate de expert în securitate, politolog, analist politic și de securitate, cercetător-stagiar în științe politice și ale securității, consultant, funcționar public, militar, colaborator în formațiuni politice și sociale, cercetător, consilier, coordonator de programe etc.

Dosarele pot fi depuse atît online, cît și fizic, în perioada 25 iulie – 2 august 2022.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав