TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Sîrbu cere de la Președinție un act de la ANI care ar fi constatat „conflictul de interese”

Deputatul Sergiu Sîrbu, a expediat către șefa statului, Maia Sandu, și secretara CSS, Ana Revenco, o solicitare, prin care a cerut mai multe explicații, după ce președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică nu a fost admis la ședința Consiliul Suprem de Securitate.

Astfel, Sergiu Sîrbu solicită actul confirmativ de adresare către ANI, pentru „presupusa situației de conflict de interese” la adresa acestuia.

„În cazul în care potențialul conflict de interese viza doar un subiect din agenda CSS, care este motivul legal de refuz de participare la celorlalte subiecte de pe agenda Consiliului”, se mai arată în solicitarea deputatului.

În cazul unui rspuns negativ, Sergiu Sîrbu solicită un proces verbal ședinței CSS.

Amintim că sîmbătă, 27 februarie, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Sergiu Sîrbu, a catalogat pretextul președintei Maia Sandu de a-i îngrădi accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate drept „o mostră de improvizație juridică, demnă de cluburile de amatori.” Mai mult, Sîrbu a scris repetat, pe pagina sa de Facebook, că o va acționa pe Maia Sandu în judecată.


La data de 26 februarie, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președinta Maia Sandu a explicat de ce președintelui Comisie de Securitate a Parlamentului Sergiu Sîrbu i-a fost interzis accesul la întrunirea CSS.

„În situația în care domnul Sîrbu vine dintr-o grupare parlamentară, unii membri ai căreia sînt implicați în subiectele pe care le-am discutat noi astăzi aici, sînt implicați direct, acest lucru nu înseamnă altceva decît conflict de interese și în acest caz, pornim de la interesul țării, de la interesul finalizării acestor anchete extrem de importante și mai ales să reușim să reîntoarcem aeroportul statului Republica Molova.

Pornind de la aceste considerente, am considerat și consider în continuare că domnul Sîrbu nu a putut să asiste la această discuție și l-am informat exact așa și pe dumnealui”, a declarat Maia Sandu.

Deputatul Sergiu Sîrbu a venit cu niște precizări după ce nu a fost admis astăzi la ședința CSS. Deputatul susține că, deși este membru din oficiu, aseară a primit invitația la ședința, iar astăzi dimineață, o altă scrisoare prin care i se recomandă să se abțină de la participare. Sîrbu susține că s-a prezentat la Președinție, însă a fost bruscat de ofițerii SPPS și dat afară.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load