"Sîntem într-o criză de la independență încoace". Oamenii, despre situația politică din țară

Lipsa unui guvern cu împuterniciri depline și incertitudinea provocată de situația politică din țară trezește anumite îngrijorări în rîndul cetățenilor.

Echipa de filmare a Noi.md a discutat cu trecătorii despre evoluțiile politice din țară, alegeri anticipate și formarea unui nou Guvern. Oamenii se arată sceptici că situația se va stabiliza prea curînd. Orice ar fi, soluțiile pentru depășirea impasului politic le pot găsi doar cei de la putere și responsabilitatea le aparține, spun oamenii.

„Totul depinde de cine e la putere, depinde și de popor, de mai mulți factori. Problema e că avem nevoie de guvernanți care să ne conducă în viitor, dar nu care sînt lipsiți de integriate și corupți”, a menționat o femeie.

„Cînd o să prindă politicienii la minte o să se termine criza, cînd o să fie mai responsabili, mai onești. De fapt cred că sîntem într-o criză politică de la independență încoace”, a menționat uin alt intervievat.

„Nu știu, cred că peste vreo trei luni se va încheia criza. Mai întii Parlamentul să plece, apoi alegeri, apoi formarea Guvernului. Nu degrabă în orice caz”.


Curtea Constituțională a stabilit astăzi că Parlamentul nu se poate autodizolva, precizînd că Legea Supremă prevede două cazuri în care acesta poate fi dizolvat: imposibilitatea formării Guvernului și blocarea procedurii de adoptare a legilor timp de trei luni.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load