COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Sîntem conduși de ciliate politice, dar de vină sîntem noi înșine. Opinie

9 iul. 15:30   Societate
1489 8

Decizia Curții de Apel Chișinău de a reduce numărul secțiilor de votare pentru locuitorii regiunii transnistrene se încadrează în trucurile electorale implementate în țara noastră cu sprijinul Statelor Unite și care vizează obținerea cu orice preț a victoriei partidelor de dreapta în alegeri.

Această opinie a fost exprimată pentru Noi.md de profesorul și diplomatul Victor Borșevici.

"Pentru mine, acesta este un film clar. Adică atunci cînd este clar subiectul, nu numai cel extern, ci și cel intern. Subiectul intern este foarte simplu. Haideți, băieți, să băgăm cît mai multe secții de votare acolo unde vor vota pentru noi și vom pune bețe în roate cît mai mult posibil acolo unde nu ne vor vota. Ca matematician-logician, pot spune că aceasta este o logică stupidă, mai proastă nu există. Dar în viață, prostia cîștigă întotdeauna în fața rafinamentului. Ei sînt sălbatici. Un arc, săgeți, un bîtă, trei circumvoluțiuni pe creier – ei vor să ne conducă. Pentru astfel de lucruri, în țările normale, se dau pedepse decente cu închisoarea pentru încălcarea Constituției și uzurparea puterii, iar noi avem o țară de bandiți politici. Cum este țara, așa sînt și politicienii. La urma urmei, noi îi alegem. Cum sîntem noi, așa sînt și cei care ne conduc", a menționat Victor Borșevici.
El a subliniat că, în calitate de logician profesionist, profesor, matematician, nu poate găsi o logică în aceste acțiuni.

"Ceea ce s-a întîmplat nu este nici măcar logic, dar este la nivelul reflexelor de apucare, pe care le au chiar și ciliatele. Acestea sînt ciliate politice. Mai presus de noi sînt doar SUA, dar curînd le vom întrece. De ce am avea nevoie de secții de votare? Votați prin poștă ca și în state, și rezolvați problema. Cum a pierdut Trump în fața democraților? Prin votul prin corespondență. Dar la poștă - pune tot ce vrei, ei nu verifică nimic. Au pus cît a trebuit și gata! Trump a plecat... Cînd ambasadorul SUA în Moldova, Derek Hogan, a venit la CEC, am glumit că un coleg diplomat a venit să împărtășească din experiența sa despre cum să voteze prin corespondență. Ceea ce vorbim este un nonsens. Ce să mai discutăm...", a spus profesorul și diplomatul.

Potrivit lui, Moldova este o țară cu cea mai avansată democrație inovativă din lume.


"Doar aici Curtea Constituțională face orice în trece prin minte. În plus, la noi sînt posibile și astfel de trucuri. Suntem o platformă experimentală în lume, iar apoi acest lucru este deja implementat în Europa, în Statele Unite, dar nimeni nu recunoaște, nu ne dă vre-un brevet pentru invenție. Aceste trucuri, pe care poporul nostru le face trebuie patentate: ce fel de escrocherii poți să mai faci ca să cîștigi alegerile, și astfel încît să nu pățești nimic pentru asta", a remarcat Victor Borșevici.

"Se pare că la noi totul este posibil. Dar de vină pentru acest lucru sînt și alegătorii. Vi-l amintiți pe Dorin Chirtoacă? L-au ales de trei ori, deși era evident că era un idiot, dar nu, ei merg și îl aleg. El și acum candidează pentru Parlament, deși trebuie să meargă la spitalul de psihiatrie. De aceea și trăim așa. Cum glumesc în Ucraina, după țară - și atacuri teroriste. Din moment ce le permitem să facă acest lucru, ei așa și o facă. Dar le permitem prin faptul că alegem pe cine alegem. Așa și trăim. Înseamnă că așa sîntem. Oamenii aleg escroci și se lipsesc de multe lucruri, pentru că atunci când oamenii votează, adesea nu se gândesc cu capul, ci doar se uită la imagini frumoase, dar ele sînt înșelătoare", a remarcat profesorul și diplomatul.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽