„Sînt mama „omului-ploaie”: Iubește copiii așa cum sînt” (VIDEO)

2 ian. 2022,, 11:00   Societate
3157 0

Portalul Noi.md a lansat o nouă ediție al proiectului „Sînt mamă”.

De data aceasta, tema atinsă în program de interpreta, prezentatoarea de radio și TV și mama multor copii, Nata Boboc, sună așa: Sînt mama „omului-ploaie”. Iar noua ediție este dedicată copiilor cu autism.

"Se vorbește despre ei ca reprezentanți ai unei conștiințe noi, neidentificate. Nu este ușor cu ei. Dar sînt plini de ceva remarcabil. Charles Darwin, Albert Einstein, Wolfgang Amadeus Mozart, Maria Curie, Vincent Van Gogh sînt mari auțiști", a notat Nata Boboc.

O invitată al redacției - mama de gradul 3 Natalia Iakub a ajutat-o să înțeleagă acest nou subiect tremurător, care a vorbit despre experiența ei dificilă, dar în același timp, plăcută de a crește un copil autist - un om-ploaie, așa cum sînt numiți ei, chemată să vorbească despre succesele realizate, despre nevoile unor astfel de copii etc.

Ea le-a sfătuit mamelor care cresc copii cu autism să accepte copiii așa cum sînt.


„Fiecare copil în această viață are propriul său scop. Cuiva i se dă să devină pianist, cineva este inginer. Dar fiecare are propriul său scop, iar dacă există un astfel de copil în familia ta, trebuie să-l iubești așa cum este, necondiționat, și să nu asculți ceea ce spun alții. Iubește-ți copiii și ai grijă de ei și de tine însuți", a subliniat Natalia Iacub.

La rîndul său, Nata Bobock a subliniat că, conform statisticilor, fiecare 160 de copii din lume se nasc cu tulburări din spectrul autist. Cu toate acestea, cu diagnosticarea precoce, acceptarea la timp al acestui fapt, terapia eficientă și creșterea adecvată, copiii se adaptează la societate și duc o viață obișnuită.

„Așadar, mame, memorizați: dacă observați o tulburare de vorbire, o lipsă de contact emoțional, o problemă de socializare, accese de agresivitate, un interes slab pentru jucării și o frică de schimbare la copilul dumneavoastră sub vîrsta de trei ani, grăbiți-vă ! Fiecare clipă este valoroasă!”, a concluzionat autoarea programului Nata Boboc.

Noul proiect al Noi.md „Sînt mamă” a fost lansat la 1 iunie – Ziua Internațională al Copilului.

În cadrul proiectului „Sînt mamă”, portalul Noi.md difuzează programe educaționale dedicate în primul rînd femeilor și nu numai femeilor.

Reprezentanți ai medicinii și educației, psihologii, astrologii, politicienii, artiștii, precum și alte personalități cunoscute din țară ne vor ajuta să înțelegem dificultățile și deliciile acestei munci voluntare, agitate, neremunerate cu prestigiosul titlu „Sînt mamă".

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?