Silvia Radu, revoltată de informațiile apărute în presă

Silvia Radu, revoltată de informațiile apărute în presă

Ministrul Sănătății, Silvia Radu, a calificat drept falsă și manipulatoare informația apărută recent în presă precum că un nu număr record de medici au plecat peste hotare în ultimii 12 ani.


Astfel, unele instituții au anunțat că aproape 3.200 de medici au solicitat să-și autentifice actele pentru a pleca în străinătate în parcursul ultimelor 12 ani. 


„Tirajarea știrilor manipulatorii despre resursele umane în sănătate se pare că este, mai nou, singura preocupare a unor nespecialiști, autointitulați experți. Nu de alta, dar mi se pare dubios că în nici un caz nu a fost cerută poziția oficială a ministerului de resort. Poate explicațiile noastre îi opreau pe unii să publice știri false”, a reacționat Silvia Radu.


Ea a precizat că datele prezentate au fost rupte din context și nu reflectă situația reală din sistemul de sănătate. Potrivit Silviei Radu, pentru a combate orice speculații, Ministerul Sănătății va prezenta în curînd un raport amplu la acest capitol.


"Au luat ei în calcul că în acești ani au avut loc mai multe evenimente care puteau accelera aceste procese: de exemplu recunoașterea diplomelor emise de USMF „N. Testemițanu” mai ușor în alte state, sau regimul liberalizat de vize sau dobîndirea cetățeniei romîne? Ați văzut undeva vreo analiză cîți medici au intrat în sistem în 12 ani și cîți s-au pensionat? Cîți au fost formați? Care este evolutia cifrelor de studenți la medicină?", a adăugat ea.


Silvia Radu și-a exprimat regretul că în societate este promovată o imagine negativă a sistemului medical din țara noastră.


„Este trist faptul că se încearcă să se exercite presiuni inutile asupra unui sistem în reformare, astfel propagînd în permanență o imagine negativă a sistemului de sănătate din Republica Moldova, fără a lua în considerare munca și dedicația majorității lucrătorilor din domeniu, care merită tot respectul”.


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load