Silvia Radu a ținut un discurs la Adunarea Mondială a Sănătății

 Silvia Radu a ținut un discurs la Adunarea Mondială a Sănătății

Silvia Radu se află în aceste zile la Geneva, Elveția, unde participă la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătății, care are loc în perioada 20-28 mai.


Ministrul Sănătății a vorbit despre reușitele Guvernului în domeniul sănătății.


„Politicile de sănătate au fost întotdeauna o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova, acoperirea universală cu servicii medicale fiind principalul obiectiv al eforturilor noastre, așa cum este menționat și în Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2030”, aprobată de Executiv anul trecut. Ca să îndeplinească aceste obiective, Guvernul nostru a aplicat o abordare complexă, atît la nivel guvernamental, cît și la nivelul societății, pentru a îndeplini o serie de reforme nu doar în domeniul sănătății, îmbunătățindu-l continuu, ci și mult peste aceste angajamente, reducînd nivel de sărăcie, eliminînd inegalitățile sociale și de gen și luptînd împotriva tuturor formelor de discriminare”, a citit Silvia Radu.


Ministrul a mai spus că s-au făcut „eforturi considerabile pentru a îmbunătăți calitatea apei și a sanitației, siguranța rutieră, nutriția, majorînd veniturile cetățenilor și întregul spectru de beneficii sociale, cu un accent puternic asupra grupurilor cele mai marginalizate”.


„Țara mea este ferm determinată să continue să îmbunătățească nivelul de sănătate al populației, bunăstarea și să asigure echitate pentru toți”, a spus Silvia Radu în încheiere.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load