X 

Și-au reutilat mașinile pentru a face contrabandă (VIDEO)

11 oct. 2019,, 17:10   Societate
3251 0

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au reținut jumătate de tonă de alcool etilic, fără acte de proveniență, ascunse într-un loc special amenajat în podeaua unui autoturism, modificată în scopul transportării ilicite a alcoolului și peste 20 de mii de țigarete de proveniență transnistreană, scrie Noi.md.

Bunurile ridicate fac parte din categoria de mărfuri accizate, pentru care accizele și alte plăți nu au fost achitate de către persoanele implicate. Cazurile au fost deconspirate ca urmare a controalelor efectuate, în baza analizei de risc, în mun. Chișinău și pe anumite trasee din țară.

Primul caz a fost consemnat în apropiere de localitatea Cobușca Veche (raionul Anenii Noi). În urma controlului efectuat în salonul și portbagajul mijlocului de transport, funcționarii vamali au găsit, sub bordul mașinii 550 de litri de alcool etilic.

Alcool a fost găsit și în cel de-al doilea caz, fiind ridicate, din portbagajul unui autoturism, 50 de butelii din plastic cu un volum total de 50 de litri, pentru care șoferul nu a putut prezenta niciun act de proveniență.

Cea de-a trei reținere a fost semnalată pe o stradă din mun. Chișinău, atunci cînd echipele mobile au identificat în trafic un cetățean moldovean, care transporta în autoturismul său produse din tutun. În lipsa actelor de proveniență, a fost dispusă efectuarea unui control fizic detaliat al automobilului, în urma căruia au fost ridicare 20.000 de țigarete fără timbre de acciz, mărcile ”MAC” și ”Dubao”.


În toate cele trei cazuri, conducătorii auto nu dețineau niciun act confirmativ asupra loturilor transportate, încercînd să eschiveze de la achitarea plăților vamale pentru mărfurile accizate.

Ca rezultat, țigaretele și alcoolul au fost reținute, iar cercetările sînt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?