COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Și-au întocmit contracte de muncă fictive pentru a evita regimul de autoizolare

Și-au întocmit contracte de muncă fictive pentru a evita regimul de autoizolare

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Briceni au depistat două contracte de muncă fictive, în baza cărora, la revenirea în țară, doi conaționali erau exonerați de regimul de autoizolare pentru 14 zile.

Ambele persoane au fost identificate ieri, 7 septembrie, fiind șoferii unei rute ocazionale Moldova-Polonia.

Polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele erau transportate ilicit, șoferul prestînd servicii neautorizate de autoritățile naționale. În acest sens au fost acumulate suficiente probe care urmează să fie expediate reprezentanților ANTA pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Documentat pentru această ilegalitate este un locuitor al raionului Cimișlia, în vîrstă de 37 de ani.


Cercetările adiționale asupra actelor deținute s-a depistat și un contract de muncă, semnat de o firmă moldovenească, la care există bănuială de încheiere fictivă între angajator și persoana prezentă în PTF. Mai mult că s-au identificat un șir de greșeli și date neclare. Totodată, a fost luată decizia extinderii verificărilor și supra celui de-al doilea șofer, un chișinăuian de 26 de ani. Ca rezultat, printre documente a fost depistat încă un contract de muncă, eliberat de aceeași firmă și cu același număr de identificare.

Pe faptul celor constatate, personelor nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, acestea au făcut cale întoarsă de la frontieră.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord investighează cazul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load