COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Și-a făcut femeia șefă de secție, iar acum va plăti pentru asta

Fostul director al Spitalului raional Criuleni riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, pentru că ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Integritate (ANI), bărbatul, aflîndu-se în funcția de director al spitalului, a emis și a încheiat direct acte juridice cu soția sa, care ar fi fost selectată în calitate de șefă al secției Terapie din cadrul spitalului, în rezultatul unui concurs.

În cadrul controlului, fiindu-i solicitat punctul de vedere, fostul director a invocat că ar fi emis o declarație despre conflictul de interese în care s-a aflat cu soția sa, depusă la juristul instituției. În baza acestor delcarații, inspectorul de integritate a stabilit că - în situația dată, subiectul avea obligația de a se conforma prevederilor legale și ar fi trebuit să se adreseze direct Consiliului raional Criuleni pentru a-și soluționa starea de conflict de interese, iar faptul că a semnat o declarație și a transmis-o juristului instituției nu se justifică ca fiind o conformare a acestuia la prevederile legale.

În contextul dat, inspectorul de integritate a decis că – fostul director al Spitalului raional Criuleni a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, manifestat prin – nedeclararea la organul ierarhic superior a conflictelor de interese, conform termenului legal; nesoluționarea conflictelor de interese reale; emiterea și încheierea directă a actelor administrative/juridice cu o persoană apropiată (soția).

Dacă actul de constatare emis de ANI va rămîne definitiv, subiectul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.


Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load