Sezon deschis: Cît costă în Moldova o săritură cu parașuta

Sezon deschis: Cît costă în Moldova o săritură cu parașuta

Sezon deschis la săriturile cu paraşuta. De la începători, pînă la campioni mondiali, toţi s-au adunat la aeroportul de la Vadul lui Vodă pentru a trăi momente tari.


Cei experimentaţi şi-au îmbunătăţit tehnica de a sări, iar unii s-au ridicat în aer pentru prima dată şi au avut de luptat cu emoţiile dinaintea săriturii, relatează Mesager.


„Iată saltul ăsta, deviaţia e de doi centimetri. În decurs de 50 de ani, mi s-a întîmplat fel de fel de cazuri, şi plăcute, şi mai puţin plăcute, dar am fost şi campion, ultima oră am fost campion la 61 de ani”, a declarat paraşutistul Iulian Ivanov.


„Am devenit campion mondial în 1986, la Ankara, în Turcia. Deviaţia a fost de 7 centimetri, nu e unul rău, însă eu am lucrat mai mult la tehnică”, a spus Eduard Ţambalist.


Mari emoţii au avut şi cei care au sărit pentru prima dată. Începătorii au fost instruiţi cîteva ore bune înainte de a sări de la 1400 de metri cu o paraşută care se deschide automat.


„Un pic cam complicat deoarece nu am calculat distanţa corect, altceva nimic, dar ok a fost”. „Prima oară m-am ridicat în aer, nu numai că am sărit, emoţiile, super, la început primul pas e cel mai greu, pe urmă doar euforie”, au declarat pamenii.


„Pentru cei care sar prima dată avem două opţiuni. Ei pot sări singuri, iar paraşuta se deschide automat. Este posibilă şi săritura cu instructorul, în tandem. În primul caz, sari de la 1400 de metri, iar cu instructorul de la 3000 de metri”, a declarat instructorul Iurie Gorinschi.


Preţul unei sărituri cu paraşuta variază între 1800 şi 4500 de lei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load