X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3717

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție va fi restructurat

2 iun. 13:12   Societate
1696 0

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) ar urma să fie reorganizat în Inspectoratul General Anticorupție (IGA).

Un proiect de hotărîre în acest sens a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și a fost propus spre consultări publice, transmite Știri.md.

„Proiectul în cauză reprezintă un nou Regulament de organizare și funcționare a autorității anticorupție, de reorganizare prin transformare a Serviciului Protecție Internă și Anticorupție - structură fără personalitate juridică, în Inspectoratul General Anticorupție - autoritate administrativă din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. IGA este succesorul misiunii, funcțiilor, atribuțiilor, drepturilor și obligațiilor SPIA”, se arată în proiect.

Potrivit documentului, IGA va fi subdiviziunea subordonată MAI cu competențe anticorupție, care va desfășura investigarea „corupției mici”, iar sarcinile ce îi revin Inspectoratului General se vor mări direct proporțional cu numărul de subiecți investigați în manifestările de corupție.

Autorii proiectului argumentează necesitatea reorganizării SPIA, prin crearea IGA, cu numărul de personal de 227 de angajați, pentru a face față noilor sarcini și volumului de lucru și a asigura eficiența în combaterea corupției mici în Republica Moldova.


Actualmente, stafful SPIA este format din 109 funcționari publici cu statut special, iar actuala organigramă a SPIA va fi depășită de timp și nu va face față misiunii și atribuțiilor de bază, mai susțin autorii proectului.

În acest sens, se propune consolidarea unităților pînă la 227, pentru realizarea eficientă a sarcinilor atribuite.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?