COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

Serviciul de îngrijire socială la domiciliu va fi îmbunătățit

16 dec. 2020,, 22:01   Societate
3832 0

Serviciul de îngrijire socială la domiciliu va fi îmbunătățit. Un proiect în acest sens a fost aprobat de Cabinerul de Miniștri.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și își propune să eficientizeze mecanismelor de organizare și funcționare a Serviciului de îngrijire socială la domiciliu, inclusiv managementul de caz în cadrul Serviciului, pentru a satisface pe cît de mult posibil necesitățile persoanelor vîrstnice și persoanelor cu dizabilități și a-i menține în propriile case, transmite agora.md.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, mediul de trai al persoanelor vîrstnice influențează direct calitatea vieții acestora. Accesul limitat la serviciile publice în mediul rural, nfrastructura slab dezvoltată, lipsa profesioniștilor precum și lipsa accesului la servicii de apeduct și canalizare, cresc exponențial importanța serviciilor de îngrijire la domiciliu.

Astfel, proiectul presupune modificarea Regulamentului-cadru al Serviciului de îngrijire socială la domiciliu și a Standardelor minime de calitate. Respectiv, grupurile de beneficiari vor fi redefinite, fișa de evaluare a necesităților de îngrijire la domiciliu va fi ajustată, iar dosarele beneficiarilor vor fi completate.

Implementarea modificărilor nu necesită alocarea mijloacelor financiare suplimentare.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽