COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2922
Puterea stiri: 6766

Seri de film spaniol la Chișinău. Unde vor fi prezentate proiecțiile

22 iun. 17:00   Societate
915 0

Pe parcursul lunii iulie, iubitorii de film se vor putea bucura de nouă filme spaniole grupate în scurte cicluri tematice: filme de comedie, clasice, filme regizate de femei, drame şi de animaţie.

Filmele dispun de subtitrare în limba de stat şi vor putea fi urmărite în perioada 3-31 iulie , în fiecare zi de weekend, începînd cu orele 21:00, în curtea Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei. Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile şi cu respectarea normelor de protecţie şi distanţare socială. Titlurile fac parte din Filmoteca AECID (Agenţia Spaniolă de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării din Spania) şi sînt prezentate cu sprijinul Institutului Cervantes din Bucureşti.

Printre filmele proiectate se numără comedia „Campionii”, producţie de mare succes care spune povestea unui antrenor de baschet a cărui misiune este aceea de a pregăti o echipă foarte specială, „Plácido”, o bijuterie a operei cunoscutului regizor Luis García Berlanga de la a cărui naştere se împlinesc anul acesta 100 de ani, sau “Chico şi Rita”, un excelent film de animaţie în care jazz-ul şi filmul deţin rolurile principale.

De asemenea, în curtea Muzeului va fi vernisată expoziţia în aer liber „Muzeul Prado iese în stradă”, care va fi deschisă în perioada 1-31 iulie. Locuitorii și vizitatorii Chişinăului vor avea ocazia să admire 22 dintre cele mai reprezentative opere ale Muzeului Prado, una dintre principalele instituţii culturale ale Spaniei şi unul dintre cele mai importante muzee din lume.

Expoziţia îşi propune să scoată arta în stradă şi să o apropie de public cu ajutorul unor reproduceri vestite, prezentate la o scară de 1:1, ale unor lucrări semnate de Goya, Velázquez, Rubens, Botticelli, Rembrandt sau Hieronymus Bosch, oferind privitorilor o experienţă similară unei vizite reale chiar la Muzeul Prado.


Expoziţia a fost prezentată anterior în numeroase oraşe din America Centrală şi de Sud, Filipine, SUA, Spania şi România şi ne invită într-o călătorie prin vastele colecţii de pictură găzduite de Muzeul Prado, oferind o imagine cuprinzătoare asupra picturii europene de la începutul secolului al XII-lea pînă în primii ani ai secolului al XX-lea.

Acest eveniment cultural, prin cele două activităţi propuse, dezvăluie publicului din Chişinău motivele pentru care Muzeul Prado reprezintă un autentic Patrimoniu al Umanităţii.

Evenimentele sînt organizate de Ambasada Spaniei la Bucureşti, în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid şi cu sprijinul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei şi al Consulatului Onorific al Spaniei la Chişinău.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽