COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sergiu Railean: „Este prioritar să asigurăm protecția pasagerilor”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a întreprins o vizită de lucru la Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC).

Agenda vizitei a cuprins mai multe subiecte, printre care evaluarea impactului crizei pandemice asupra ramurii aviației civile din Republica Moldova, care a fost una dintre cele mai afectate, acțiunile întreprinse de AAC în vederea respectării drepturilor pasagerilor urmare a anulării zborurilor, implementarea protocolului Agenției Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviației etc.

În primele șase luni ale anului curent, au fost transportați 506 930 pasageri ceea ce constituie o descreștere de 63% față de perioada similară a anului 2019 cînd au fost transportați 1 343 938 pasageri.

„În această perioadă, destul de dificilă mai ales pentru domeniul aviației, este prioritar să asigurăm protecția consumatorilor, și anume a pasagerilor, astfel încît să fie identificate soluții viabile pentru ca aceștia să beneficieze de serviciile pentru care au achitat, sau să le fie amînate zborurile fără a plăti vreo taxă suplimentara, ori pasagerii să aibă opțiunea de a-și recupera banii”, a declarat ministrul Sergiu Railean.

De asemenea, în cadrul vizitei de lucru s-a discutat despre acțiunile realizate de AAC în vederea implementării protocolului de siguranță în sănătatea publică în aviația civilă, precum și despre capacitate instituțională privind desfășurarea auditului de securitate aeronautică a Organizației Internaționale a Aviației Civile.


În același timp, ministrul Railean s-a interesat despre capacitatea financiară de realizare a activităților operaționale a companiilor aeriene, și anume a operatorilor aerieni principali, Air Moldova și Fly One, și cum aceștia își vor exercita obligativitatea de respectare a drepturile pasagerilor. Potrivit directorului Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, operatorii aerieni sînt supravegheați inclusiv din punct de vedere a situației financiare, iar rapoartele trimestriale sînt evaluate de subdiviziunile AAC în scopul validării capacitații stării financiare suficiente pentru desfășurarea activității.

Directorul AAC a informat că din luna martie pînă pe 10 iulie, au fost vîndute 61 000 de bilete, iar zborurile nu au fost efectuate din cauza COVID-19, astfel din numărul total de bilete vîndute peste 17 500 de pasageri au acceptat alte opțiuni decît rambursarea costului biletului, iar la aproximativ 3 000 de pasageri le-a fost rambursat costul biletului. În acest context, ministrul a solicitat conducerii AAC să întreprindă și în continuare acțiuni ferme privind respectarea drepturilor pasagerilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load