X 
Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Serghei Railean, fost director al ASP, a fost reținut pentru 72 de ore

3 mai. 11:00   Societate
1978 0

Fostul director al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Railean, a fost reținut marți, 3 mai, pentru 72 de ore într-un dosar penal pentru abuz de serviciu ce vizează procesul de achiziționare a blanchetelor.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către reprezentanții Procuraturii Generale (PG), transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului Informații și Securitate (SIS), Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI efectuează marți, 3 mai, în jur de 50 de percheziții la Agenția Servicii Publice (ASP) într-un dosar penal pentru abuz de serviciu ce vizează procesul de achiziționare a blanchetelor.

În 2021, Serghei Railean, fost director al Agenției Servicii Publice (ASP), a fost reținut pentru 72 de ore. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Railean a fost reținut pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu, urmare a perchezițiilor desfășurate de procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS)/

„În privința acestuia există bănuială rezonabilă de comitere a mai multor infracțiuni legate de abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu admise în perioada conducerii ASP, inclusiv la documentarea mai multor demnitari, în special în privința cetățeanului Plahotniuc Vladimir”, susțin reprezentanții SIS și procurorii PCCOCS.


În rezultatul perchezițiilor desfășurate la domiciliul bănuitului, în Chișinău au fost ridicate „purtători de informații, care urmează a fi supuse expertizării informatice, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor”.

Reamintim că circa 50 de percheziții au fost efectuate la Agenția Servicii Publice.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав