Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Serghei Carp va fi demis din funcția de șef al Spațiilor Verzi

17 mai. 15:48   Societate
1797

Serghei Carp a fost demis din funcția de șef al Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi din capitală, drept urmare a incidentului din parcul Alunelul, soldat cu decesul unui copil de 2 ani. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban.

El a adus acuzații și Agenției Mediului, subordonată Guvernului, pentru faptul că tărăgănează aprobarea solicitățrilor de curățare și defrișare a arborilor uscați din municipiul Chișinău.

Totodată, Ion Ceban cere Guvernului eliberarea din funcție a conducerii Agenției Mediului, care ar tergiversa aprobările privind defrișarea și curățarea copacilor uscați din Chișinău. Edilul susține că și cei de la conducerea acestei agenții guvernamentale se face de vină pentru moartea copilului de 2 ani, lovit de o creangă ruptă într-un parc din capitală, scrie Noi.md cu referire la cotidianul.md.

„Spații Verzi au solicitat în luna septembrie a anului trecut autorizație penru curățarea a mai multor copaci din municipiul Chișinău, inclusiv și din parcul Alunelul. Autorizația a fost eliberată în februarie a anului curent, peste 5 luni de zile”, a declarat Ion Ceban.

Sîmbătă, 14 mai, un copil de doi ani a murit, după ce peste el a căzut o creangă în parcul Alunelul din Chișinău.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав